Translate

Wednesday, 1 April 2020

How to make veg kanji


                                             

                                              VEG KANJI 

                                           

  • INGREDIENTS 


      • Chamba pachari -----------------   1    cup
      • coconut -------------------------      1/2  cup                                                           carrot -----------------------------   1    ചെറുതായിട്ട് അരിഞ്ഞത് )
    • beans ------------------------------   6    ചെറുതായിട്ട് അരിഞ്ഞത് )
    • tomato ----------------------------    1    ചെറുതായിട്ട് അരിഞ്ഞത് )
    • green piece -----------------------    1/4 cup  കുതിർത്ത വേവിച്ചത് 
    • chukk ------------------------------    2    t spoon
    • sweet fennel -----------------------  1    t spoon
    • turmeric powder ------------------ 1/4 t spoon
    • garlic ------------------------------   8 piece
    • small onion -----------------------  10
    • cardamon -------------------------   2
    • clove -----------------------------    2
    • cinnamon ------------------------   2
    • turmeric leaf --------------------   3 t spoon
    • curry leaf ---------------------      2 thund
    • gee -----------------------------     2 t spoon
    • mustard ----------------------       1/4 t spoon
    • dry chilly ----------------------    2
    • cooking oil------------------       3 t spoon
    • onion --------------------------     1  ചെറുതായിട്ട് അരിഞ്ഞത്
    • fenugreek ----------------------    2 t spoon 
    • pepper powder ----------------    2 t spoon
    • salt ------------------------------    as u need 
    • water 

preparation 


  നന്നായി കഴുകി ചമ്പ പച്ചരി  ഒരു കുക്കറിൽ ഉലുവ ചേർത്തു  നാലു ഗ്ലാസ് വെള്ളം ചേർത്ത 10  മിനിറ്റ് അരി വേവാനായിട്ട് സ്റ്റോവ് കത്തിച്ച വക്കുക 


ഒരു പാൻ അടുപ്പിൽ വച്ച്  ചൂടാക്കുക  അതിൽ എണ്ണ  ഒഴിക്കുക അതിൽ അരിഞ്ഞു  വച്ചിരിക്കുന്ന സവാള ചേർതു  നന്നായി വഴറ്റുക കാരറ്റ് , ബീൻസ് ,തക്കാളി  , ഗ്രീൻ പീസ് കുടി  ചേർത്ത് വഴറ്റി വക്കുക 


ഒരു മിക്സി യിൽ തേങ്ങാ ചെറിയ ഉള്ളി , ചുക്ക് , വെളുത്തുള്ളി , പെരുംജീരകം , മഞ്ഞൾപൊടി , ഏലക്ക, ഗ്രാമ്പു ,പട്ട , കുരുമുളകു , ഇത്രയും ചേർത്ത് നന്നായി അരക്കണം 


കുക്കർ തുറന്നു അരച്ച തേങ്ങാ ഒഴിക്കുക 
അതിൽ വഴറ്റിയ veg  ചേർക്കുക 
എന്നിട്ടു അതിൽ ആവശ്യമുള്ള വെള്ളം ചേർക്കുക 
ഉപ്പു ആവശ്യത്തിന് ചേർക്കുക 
എന്നിട്ടു 5  മിനിറ്റ് നന്നായി തിളപ്പിക്കുക  

5

ഒരു പാൻ അടുപ്പിൽ വച്ച് ചൂടാക്കുക നെയ്യ് ഒഴിക്കുക കടുക് , വറ്റൽ മുളകു ,കറി വേപ്പില , മല്ലിയില , ഇട്ട് വഴറ്റി  കുക്കെറിൽ ഒഴിക്കുക 
കുക്കർ അടചു വച്ച് 5  മിനിറ്റ് സെറ്റ് ആയ ശേഷം വിളബാം  
നല്ല ഒന്നാംതരം വെജിറ്റബിൾ കഞ്ഞി 

എങ്ങനുണ്ട്  




Sunday, 9 June 2019

How to make meat kanji




                                      MEAT KANJI 

INGREDIENTS

Chamba pachari ---------------------------2 cup
mutton meat  -------------------------------250 gm 

small onion -------------------------------15 nos
big onion ----------------------------------2 nos
ginger neer --------------------------------1 spoon
garlic neer ---------------------------------1 spoon
green chilly --------------------------------4
remba leaf ----------------------------------1
coriander leaf -grated ---------------------half cup

chilly powder -----------------------------1 t spoon
coriander  powder ------------------------2 t spoon
graded coconut ---------------------------1 cup
cardamom ---------------------------------3 nos
cinnamon ----------------------------------3 piece
clove ---------------------------------------4
chook (chuk)-------------------------------3 t spoon
pepper powder ----------------------------2 t spoon
fenugreek ----------------------------------2 t spoon
gee -------------------------------------------4 t spoon
sweet fennel powder -----------------------2 t spoon
cooking oil ----------------------------------3 spoon
turmeric powder ---------------------------1/4 t spoon

salt ---------------------------------------    as u need

preparation 

Heat a cooker in stove with cooking oil and add ginger neer garlic neer and green chilly cuts in sort well then add big onion pieces and half quantity of small onion pieces then sort again well to change the onion color to brownish 
after that add chilly powder coriander powder turmeric powder sweet fennel powder and fenugreek to sort in well position 
now u can add washed rice add salt as u need to mix all well
then add remba leaf cuts with 5 glass s of pure water mixed in all then close the top of cooker and boil for  15 mints in low flame 

meanwhile take a mixi jar add coconut and other all things except gee and coriander leafs  which one we taken before grinned well 

now the coconut mixer add to rice cooker 
then take a fry pan heat with gee add coriander leafs sort well
this also add to rice cooker then close the top 10 mints for set 
after it mints u can serve the tasty MEAT KANJI  

Sunday, 21 October 2018

How to make Narunandi sarbath





                                                           

                                        NARUNANDI SARBATH

INGRADIANTS 

NARUNANDI------------50gm
sugar -----------------------2 kg
water -----------------------8 glass

preparation 

Boil the water with sugar  then add the Narunandi and boil 10 mints then keep to cool after that filter the water and we can use
its in concentrate type
if u can drink add more water to dilute  


in two and half glass pure water add 4 t spoon narunandi sarbath  mix with half potion of lemon piece 
u can drink as a natural juice 
taste it  a good drink 

Saturday, 8 September 2018

How to make masala kanji ( Ramsan kanji )







                                      MASALA KANJI

Ingradiants 
chamba pachari -------------one cup
grated coconut --------------1/2 cup
turmeric powder ------------1/4 t spoon
sweet fennel -----------------1 t spoon
small onion ------------------10 nos
garlic -------------------------8 alli pieces 
chuk(chook)------------------2 t spoon
pepper powder---------------2 t spoon
cardamom--------------------2 ns
cinnamon---------------------2 small piece
clove --------------------------3 piece
coriander-powder------------1/4 t spoon
chilly powder-----------------1 pinch
gee-----------------------------3 t spoon
mustard------------------------1/4 t spoon
coriander leafs ---------------3 t spoon cuts
fenugreek ---------------------2 t spoon
salt  as u need
curry   leafs  little

preparation 


Champa pachari wash well and cook in a cooker for 10 mits with fennugreek ,   little salt and 3 glass fresh water 

in a mixi jar  coconut powder , turmeric powder , sweet fennel , small onion , garlic  chook, pepper powder , coriander , cinnamon , clove , and  turmeric chilly powders add this items and grind well

then the above grinded mixed items to add in rice cooker 
mix well and cook in five mints 

the next step heat a fry pan add gee  mustard curry leafs and coriander leafs all this items fry it and pour the rice cooker 
keep to close the top five six mints to set the kanji 

now the tasty MASALA KANJI is ready to serve 

Sunday, 13 May 2018

how to make chook kanji

         

                                             chook kanji

ingredients

1   chamba pachari----------1 cup
2   small onion---------------1 cup
3   chook ( ചൂക് ) --------3 t spoon
4   pepper powder ----------2 t spoon
5   garlic ---------------------8 alli
6   grated coconut ----------1 cup
7   cardamom  --------------2 ps
8   cumin seed --------------1/4 t spoon
9   fenugreek  ---------------3 t spoon
10 gee -----------------------2 t spoon
11 salt -----------------------as u need


preparation

In cooker chamba pachari  fenugreek little water and salt ( as u need )to cook and keep to cook 10 mints

next step     In a mixi jar     add    coconut,small onion,cardamom,chook,pepper powder,cumin seed,and ginger grind well and keep

next  open the cooker and add the coconut mixer and boil well
stir in well keep to cook five mints then add gee in last keep to close the top for set five mints
the tasty chook kanji is ready to serve  

Tuesday, 1 May 2018

How to make koonthel chilly




        KOONTHEL CHILLY


ITEMS 

koonthel 250 gms small ring cut size 

big onion   2 nos make to cut a big round size 
capsicum   1 nos make to cut in big size 
ginger        1 piece cut 
garlic         1 big piece cut

maida floor    4 t spoon
corn floor      4 t spoon
pepper powder    2 t spoon
salt 
tomato souse           5 t spoon
chilly souse             2 t spoon
soya  souse              1 t spoon
turmeric powder      1 pinch
chilly powder          1 t spoon
coriander powder    1/2 t spoon
garem masala          1 pinch
cumin seed              1/4 t spoon

green chilly          4 nos
corn floor             1/2 t spoon


preparation

1 st
mix with koonthel , maida , corn floor , pepper powder , and salt mix it well and fry with oil and keep it
2nd
Heat fry pan   pour the cooking oil
after hot add ginger , garlic , and onion to stir in well it will be change the onion in brownish color
after that add green chilly , turmeric powder,chilly powder,cumin seed,garam masala ,coriander powder , this all add one by one and stir it well
then add soya souse ,chilly souse,tomato souse,and mix it well
then add the above fried koonthel mix it all
3 rd
mix corn floor,half t spoon with little salt with water
this mixer also add the above koonthel set
and mixed all in well position and just heat two mints

the chilly koonthel is ready to taste 

Monday, 30 April 2018

How to make koonthel fry simple




                                         Koonthel fry simple 


ingredients

koonthel ( kanava ) ---------washed and cleaned then cut to small ring size  one cup

maida floor ------------------3 t spoon 
corn floor  -------------------3 t spoon
pepper powder --------------2 t spoon
cooking oil ------------------1/2 cup
salt ----------------------------as u need 

preparation 

Mix maida ,corn floor , pepper, add little salt with a small t spoon water mixit well and keep

heat a fry pan pour the cooking oil after hot the koonthel dip in maida mix and put the hot oil 
fry it full 

dry to make good koonthel fry